Binnenkort meer informatie over onze school op deze website.

DATUM

In de spotlight…een serie over specialisten op Het Erf.

Met deze keer de leescoördinator. 

Wat doet een leescoördinator? 

In drie vragen wordt antwoord gegeven op deze vraag.

Even voorstellen: 

Ik ben Lisette van de Vendel, 42 jaar oud en inmiddels ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs. Momenteel sta ik vier dagen met veel plezier voor groep 3. Daarnaast zit ik in de MR en ben ik op het Erf leescoördinator. 

Reden? 

Kinderen die plezier hebben in lezen, gaan meer lezen, gaan daardoor steeds beter lezen en blijven lezen. Daarom geven wij leesbevordering en leesplezier een belangrijke plaats in ons onderwijs op basisschool ´het Erf´. Het Erf is de allereerste school in Veenendaal die werkt met de Bibliotheek op school. Hiermee slaan wij (het Erf), de bibliotheek en de gemeente de handen ineen voor een meerjarige samenwerking, met als doel het versterken van de leesmotivatie van onze leerlingen.  Het komende jaar gaan we nog meer (lees)boeken aanschaffen, zodat onze bibliotheek helemaal up to date is. 

Fantastisch!

We hebben de afgelopen jaren al veel gedaan om het lezen te bevorderen. Zo werken de groepen 3 tot en met 5 met leesbakken, waar een afwisseling zit in het (leren) lezen. Denk aan een leesbak met moppenboeken, strips, toneel- samenleesboeken.

Tijdens de kinderboekenweek hebben we een leesslinger gemaakt door de hele school. Alle kinderen van groep 1 tot en met 8 waren op dezelfde tijd aan het lezen. Prachtig om te zien dat ruim 300 kinderen aan het lezen waren.

Afgelopen woensdag zijn de Nationale voorleesdagen begonnen. Op onze school besteden wij hier aandacht aan door middel van the masked reader. De kinderen kijken naar een filmpje van een aantal leerkrachten (zij zijn niet herkenbaar) die het prentenboek van de nationale voorleesdagen voorlezen. De komende twee weken hebben de kinderen de tijd om te raden wie er achter de maskers zitten. Succes gegarandeerd:)