Binnenkort meer informatie over onze school op deze website.

DATUM

In de spotlight…een serie over specialisten op Het Erf.

Met deze keer de onderwijsassistenten. 

Janitha:

“Het is zo waardevol om te zien hoe de kinderen in de ondersteuning groei doormaken.”

Edith:

“En hoe mooi is het om te zien en te merken dat je door de kinderen gewaardeerd wordt en dat zij door de persoonlijke ondersteuning groeien en meer in zichzelf gaan geloven.”

Wat doet een onderwijsassistente? 

In drie vragen wordt antwoord  gegeven op deze vraag.

Janitha: Mijn naam is Janitha Verbeet-Visser. Samen met mijn man David woon ik in het centrum van Veenendaal. Dit jaar mag ik de ondersteuning verzorgen voor beide groepen 6. Ik doe dit op de Maandag, Woensdag en Vrijdag. Naast mijn werk als onderwijsassistent volg ik de opleiding voor leerkracht op de CHE in Ede. Verder vind ik het leuk om te bakken, doe ik aan fitness en ben ik vaak in het dorp of de stad te vinden 🙂

Edith: Mijn naam is Edith Verschragen. Ik woon samen met mijn partner en twee kinderen van 14 en 17 jaar in Veenendaal. Op maandag, dinsdag en donderdag mag ik de leerlingen van de groepen 3 begeleiden in het nog beter leren lezen. Als ik niet aan het werk ben, wandel ik veel met de hond en spreek graag af met vriendinnen. Ook ben ik vaak in de keuken te vinden om samen met mijn dochter lekkere dingen te bakken.

Janitha: Een paar jaar geleden ben ik begonnen met de opleiding voor onderwijsassistent. Ik heb in verschillende groepen stage gelopen en ben er al snel achter gekomen dat mijn hart echt bij de kinderen ligt. Als onderwijsassistent ben ik veel momenten in de groep aanwezig, ook neem ik leerlingen mee om extra uitleg te geven over een bepaald doel of te oefenen met bijvoorbeeld tempolezen. Het is zo waardevol om te zien hoe de kinderen in de ondersteuning groei doormaken. Vaak komen ze bij mij met een hulpvraag en door het bieden van de juiste ondersteuning gaat er een lampje branden en kunnen ze weer verder met hun leerroute. 

Edith:Na een carrière van 25 jaar in de detailhandel besloot ik twee en een half jaar geleden het roer om te gooien en onderwijsassistent te worden. Tegelijkertijd ben ik ook een studie als onderwijsassistent gestart om zo goed mogelijk aan de behoeften van de leerlingen tegemoet te komen. Ik ben begonnen met de groepen 1 en 3 en heb in deze groepen de afgelopen periode heel erg veel geleerd en daardoor ook gegroeid in mijn rol als onderwijsassistent. En hoe mooi is het om te zien en te merken dat je door de kinderen gewaardeerd wordt en dat zij door de persoonlijke ondersteuning groeien en meer in zichzelf gaan geloven.

Janitha: De verhalen van kinderen zijn echt fantastisch. Omdat ik vaak kinderen indiviudeel begeleidt is er ook ruimte voor een praatje. Deze gesprekjes zijn heel waardevol en belangrijk voor een ontspannen sfeer en goede relatie met elkaar. 

Edith: Het is fantastisch om te zien hoe de kinderen nog beter leren lezen en daardoor ook                       sociaal- emotioneel groeien. Ik geniet van elke dag dat ik de kinderen mag ondersteun en hoop dit werk nog heel lang te mogen doen.