Binnenkort meer informatie over onze school op deze website.

Vakwerkgroep

Voor praktisch begaafde leerlingen

Vakwerkgroep

Creativiteit en uitdaging voor praktisch (meer)begaafde kinderen

Voor kinderen die meer begaafd zijn op praktisch gebied hebben we op Het Erf de vakwerkgroep. Elke dinsdagochtend komt de vakwerkgroep onder leiding van meester Henk bij elkaar. 

Praktische opdrachten

In de vakwerkgroep werken leerlingen aan uitdagende praktische opdrachten. Dit kan een leuke handvaardigheidsopdracht zijn, of een technische opdracht. Ondertussen werken de leerlingen aan persoonlijke vaardigheden, zoals talentontwikkeling, omgang met anderen en motivatie. Zo ontwikkelen kinderen die aan de vakwerkgroep meedoen niet alleen hun praktische talenten, maar ze groeien ook op sociaal-emotioneel gebied. 

Vakwerkgroepleerlingen

Leerlingen uit groep 7 en 8 die praktisch begaafd zijn en qua leren hun plafond hebben bereikt óf een eigen leerlijn volgen, mogen naar de vakwerkgroep. De groep bestaat uit maximaal 8 leerlingen. 

 

Vakwerkgroep op Het Erf

Basisschool Het Erf staat voor veelkleurigheid. Of een kind nu bovengemiddeld goed kan leren of juist praktisch begaafd is, we bieden hen uitdaging die daarbij past. De vakwerkgroep past hier goed bij. Met afwisselende werkvormen en boeiende opdrachten stimuleert de vakwerkgroep creativiteit, inzet en een open houding.