Binnenkort meer informatie over onze school op deze website.

DATUM

In de spotlight…een serie over specialisten op Het Erf.

Met deze keer de plusklas. 

“Tot slot maken de leerlingen in de klassen het natuurlijk fantastisch doordat zij iedere keer met creatieve oplossingen en boeiende presentaties mij weten te verrassen.”

 Hoi allemaal, ik ben juf Mieke, 39 jaar oud en alweer heel wat jaartjes werkzaam als juf op Het Erf. Ik ben getrouwd met Bart en trotse moeder van Linne, Fons en Imke. Sinds ik parttime ben gaan werken, zo’n 5,5 jaar geleden, geef ik 2 dagen les in groep (7)/ 8 en 1 dag geef ik les in de plusklas. 

Allereerst omdat ze iemand zochten die deze groep leerlingen meerdere jaren les wilde gaan geven en ik op dat moment andere werkdagen kreeg. Mijn interesse in deze groep ‘MHB- leerlingen’ is steeds meer gegroeid. 3 jaar geleden heb ik dan ook de opleiding specialist Meer- en Hoogbegaafdheid gedaan om een goede basis te hebben voor het onderwijs aan de leerlingen in de plusklas. We hebben als school ook steeds meer materialen aangeschaft voor in de klas en ook voor het onderwijs in de plusklas. Zo bieden we deze groep MHB-leerlingen in de plusklas meer uitdaging, besteden we aandacht aan het ‘leren leren’, trainen we verschillende denkvaardigheden en hopen we dat zij het plezier in school behouden 

Op dit moment volg ik een aantal trainingen van het platform mindset over de leerkuil. Zo leer ik steeds weer meer (wat ik ook erg leuk vind) van wat ik kan gebruiken bij het onderwijs in deze plusklassen.

Dat ik leerlingen van groep 3 t/m 8 kan zien groeien! Geweldig leuk om te zien hoe ze in de jaren zich ontwikkelen. 

Ook de lessen die ik mag geven in de plusklas zijn heel gevarieerd…van bijvoorbeeld: met groep 3 onderzoeken hoe ons brein werkt, een lapbook maken met groep 4, een katapult bouwen met groep 5&6 tot aan onderzoek doen over de Oude Grieken met groep 7&8. Tot slot maken de leerlingen in de klassen het natuurlijk fantastisch doordat zij iedere keer met creatieve oplossingen en boeiende presentaties mij weten te verrassen.