Binnenkort meer informatie over onze school op deze website.

DATUM

In de spotlight…een serie over specialisten op Het Erf.

Met deze keer de rekenspecialist. 

Wat doet een rekenspecialist? In drie vragen wordt antwoord  gegeven op deze vraag.

Even voorstellen:

Mijn naam is Miranda van de Bovenkamp-Randewijk. Leerkracht van groep 8 en rekenspecialist op Het Erf, waar ik al tien jaar met veel plezier werk. Naast 3 dagen voor de groep en 1 dag werkzaam als rekencoördinator, houd ik nog een klein beetje vrije tijd over. Dan wandel ik graag met onze hond Moon, doen we gezellige dingen als gezin en ben ik graag creatief bezig. Klussen in en om het huis vind ik ook erg leuk om te doen. Een bezige bij dus.

Groep 8 heeft echt mijn hart als leerkracht (beginnende pubers zijn gewoon heel leuk) en het vak rekenen is echt mijn favoriet. Ik ben ervan overtuigd dat ieder kind kan leren rekenen. Op welk tempo dat is, dat maakt niet uit.

Reden? 

Zes jaar geleden mocht ik beginnen met de opleiding rekencoördinator en toen was ik verknocht aan dit vak. Het duidelijk uitleggen waarom iets nodig is om te leren, hebben kinderen nodig. Bij mij vielen er veel kwartjes, waarom bepaalde onderdelen van rekenen niet goed gingen. Vorig jaar heb ik de opleiding Diagnostiek afgerond en mag mijzelf nu rekenspecialist noemen. Dat houdt in dat ik onderzoeken mag doen bij kinderen die vastlopen. Waarom lopen ze vast en hoe mogen wij hen verder helpen? Naast de onderzoeken, geef ik ook elke week RT aan kinderen, die net even een extra zetje nodig hebben met rekenen.

Fantastisch! 

De ooooo momentjes van kinderen. Ik hoor het steeds vaker en dat betekent dat er een kwartje valt. En dan gaan de kinderen ineens snel. Ze pakken strategieën op en kunnen deze ook goed uitleggen en toepassen. Het is mooi als kinderen vrolijk, ontspannen en vol kletspraatjes bij mij komen op donderdag. Ik zie hun zelfvertrouwen met rekenen met de week groeien. En daar mag ik een onderdeel van uitmaken. Dat vind ik waardevol.

Het allermooiste is als ik mag zeggen: “Vandaag was de laatste keer, jij kan het nu helemaal zelf!” En dan hoop ik altijd dat ik ze in groep 8 weer mag begroeten.