Je bekijkt nu Van IBer op het Erf naar vrijwilliger in Oeganda

Van IBer op het Erf naar vrijwilliger in Oeganda

Vandaag is het zover. Na 8 jaar neemt juf Caroline afscheid van het Erf. De juf ging vanochtend alle klassen langs om zo in elke klas afscheid te kunnen nemen. De ene klas had wat gemaakt, de andere groep zong een mooi lied en er was zelfs een echte lipdub gemaakt. In elke klas was ook gespaard voor het project waar juf Caroline gaat werken. Want ze gaat niet zomaar weg. Al jaren gaat de juf regelmatig naar Oeganda. Het onderwijs is daar heel anders geregeld. Ouders moeten daar het schoolgeld zelf betalen en ook voor de onderwijsmaterialen zorgen. Veel ouders hebben daar het geld niet voor waardoor veel kinderen niet naar school gaan. Juf Caroline gaat in Busia helpen op de Nayuku Junior school. Samen met de stichting PEFO is deze school gebouwd. Zij willen gratis onderwijs bieden aan de allerarmsten. 

We vinden het heel jammer dat de juf weggaat maar we zijn ook heel trots dat ze gaat helpen op een plek waar het hard nodig is. De collega’s, maar zeker ook de kinderen zullen haar gaan missen. Onder andere vanwege haar vrolijkheid en betrokkenheid bij ieder kind als intern begeleider. 

Rond kwart voor twaalf verzamelden alle kinderen zich in de gangen van de school en vormden een erehaag voor de juf. Luid zingend ‘dag juf, je moet gaan, je deed het prachtig…’ namen we afscheid van juf Caroline.