Je bekijkt nu Stille nacht …….

Stille nacht …….

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Activiteiten

Stille nacht…, dit lied zingen we vaak met kerst. Afgelopen maandagavond was het ook even stil toen we allemaal het bericht gehoord dat de scholen tot 19 januari hun deuren weer moeten sluiten. En dat terwijl we aan de laatste schoolweek van het jaar bezig waren. Altijd een bijzondere week omdat we dan kerstfeest vieren. Dat zou dit jaar al anders zijn omdat er deze keer geen ouders bij mochten zijn. Elke klas vierde dit jaar in de eigen klas het kerstfeest. Voor kinderen in quarantaine werd het zelfs een online viering. Op het Erf hebben we ervoor gekozen deze onverwacht laatste schooldag het kerstfeest te vieren. Dit feest van hoop en nieuw leven is een mooie afsluiting in een tijd waarin we de hoop soms kunnen verliezen. Vandaag mochten de kinderen horen dat Jezus geboren is en voor iedereen de Redder wil zijn.

 

Vijf weken lang zullen de deuren gesloten zijn. Anders dan de vorige lockdown kunnen we dit keer snel schakelen. Kinderen krijgen vandaag hun werkboeken en schriften of ander materiaal mee. Laptops worden uitgeleend aan kinderen die er thuis geen hebben. De online Classroom wordt ingericht zodat we deze week al thuisonderwijs kunnen verzorgen. Zo hopen we als school contact te houden met alle leerlingen en de leerlingen aan het leren te houden. Voor ouders zal het een pittige tijd worden waarin werken, zorgen en lesgeven weer gecombineerd moeten worden. Succes!

 

We wensen jullie allemaal een gezegend kerstfeest geniet van de kleine dingen waar je dankbaar voor kunt zijn. We hopen iedereen in het nieuwe jaar uiteindelijk weer in levende lijve op school te kunnen ontmoeten!