Je bekijkt nu Jaap van Noppen, directeur Het Erf

Jaap van Noppen, directeur Het Erf

Sinds januari 2019 ben ik directeur van basisschool Het Erf. Mensen omschrijven mij als: vrolijk, opgewekt en enthousiast. Als ik niet aan het werk ben, ben ik graag buiten. Lezen vind ik zelf erg leuk, maar het is ook belangrijk. Misschien kunnen we wel een bibliotheek inrichten binnen de school.

Het Erf voelt aan als een plezierige school met een leuk en gezellig team. Ik ben druk aan het oefenen op de namen van alle kinderen. Als mede-opvoeder vind ik het belangrijk dat de kinderen weten dat ik ze ken en dat ze zich gezien voelen. Ik luister naar hun wensen en bespreek samen met hen de mogelijkheden.

Een voor mij zeer belangrijk thema is: samenwerkend leren. Dat is wat de kinderen van vandaag over twintig tot dertig jaar vooral moeten kunnen. Binnen gestelde grenzen leren de kinderen hun eigen verantwoordelijkheid te nemen, eigen doelen te stellen en activiteiten te ontwikkelen. Uiteraard koppelen we dit aan de verplichte basisvaardigheden.

Een ander belangrijk thema is: maatschappelijke betrokkenheid. Daarbij gaat het om verbinding maken. Ook al ben je pas vier jaar of misschien al wel twaalf jaar, welke rol kun jij daarin spelen?

Samen met het team kijken we vooruit, met als stip op de horizon: een integraal kindcentrum dat uitblinkt in een bepaald gebied. Verschillende instanties worden dan gekoppeld aan de school met de mogelijkheid tot extra zorg. Denk aan: een peuterspeelzaal, een kinderdagverblijf en een buitenschoolse opvang.

 

Ik kijk uit naar de ontwikkeling van mijn basisschool. 

Met vriendelijke groet,

Jaap van Noppen