Hoogbegaafde kinderen

Uitgangspunten en doelstelling van Het Erf
hoogbegaafdUitgangspunt van onze school is dat ieder kind zich naar vermogen moet kunnen ontwikkelen in een veilige leeromgeving waarbij we uitgaan van de onderwijsbehoeften van kinderen.

Onze school wil (hoog) begaafde kinderen een passend en gestructureerd onderwijsaanbod bieden. Deze leerlingen krijgen op onze school extra zorg en aandacht door middel van een structurele aanpak. In de groep gebeurt dit door middel van compacting (= minder oefenstof en minder herhaling) en verrijking (= ander werk op een hoger niveau binnen de jaargroep) en verbreding.

Daarbij is extra uitdaging niet het doel, maar een middel. Doel is het welbevinden van deze kinderen, waardoor hun talent zich beter kan ontplooien.
2015 06 30 13 47 15 Acadin   Internet Explorer
Als u meer wilt weten, kunt u dit bespreken met de intern begeleider. Leerlingen die meer leerstof aankunnen, worden in de groep uitgedaagd. Een leersterke leerling maakt minder van de basisstof en wordt vervolgens uitgedaagd met extra materialen, zoals pluspunters, rekenmeesters. Als een leerling erg goed presteert, toetsen we een leerling door om te zien hoe groot de didactische voorsprong is. Bij deze leerlingen compacten we de lesstof en vindt er buiten de methode uitdaging plaats. Deze uitdaging is onderdeel van de lesstof. We maken hierbij gebruik van rekentijgers en digitale leeromgeving van Acadin. Voor deze leerlingen wordt een plan van aanpak beschreven. Hoe we precies omgaan met onze best presterende leerlingen, is beschreven in een protocol. Dit kunt u inzien als u dat wilt.

Binnen de stichting  CPOV is sprake van een externe plusklas. Een leerling uit groep (3) 4-8 kan
gedurende 15 weken een ochtend per week naar deze plusklas. Hiervoor moet de
leerling wel worden aangemeld en toegelaten

 

Contact

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 0318 51 44 14
  • Ronde Erf 2-4
    3902 CZ Veenendaal
  • Postbus 745 Postcode: 3900AS Veenendaal

Begeleiders en Administratie