Je bekijkt nu “Ik moet straks even in een meet…….”

“Ik moet straks even in een meet…….”

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Activiteiten

Tijdens mijn laatste dag dat ik de noodopvang heb gedaan hoorde ik twee kinderen spelen in de huishoek. Dit kunnen erg leuke gesprekjes zijn om even naar te luisteren dus ik bleef even in de buurt. ‘Wanneer heb jij een meet?’ hoorde ik één van de kinderen zeggen. ‘O, die heb ik straks’, hoorde ik de ander antwoorden. ‘Oké, dan ben ik straks even in een meet’. Ik moest glimlachen. Wat is er het afgelopen jaar veel veranderd. Wie had een jaar geleden kunnen bedenken dat kinderen het hebben over ‘meeten’, lockdown en quarantaine? Woorden die nu zo gewoon zijn. Ouders en kinderen hebben de afgelopen weken weer enorm hun best gedaan om het thuisonderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Maar wat ik vaak hoorde was: ‘Ze missen hun vriendjes en vriendinnetjes zo’. En precies dàt kunnen we als school niet als thuiswerk meegeven. Daarom zijn we ook blij dat de scholen weer open zijn. Hierdoor kunnen de kinderen weer optrekken met vriendjes en vriendinnetjes, dit heeft een positief effect op het leren want als je samen leert zijn je hersenen actiever. Samen leren, samen werken, is één van de belangrijkste dingen die we als school aan de kinderen mee kunnen geven.

We hopen dat we, met de genomen maatregelen, open kunnen blijven en zo de kinderen een fijne plek kunnen bieden in een vreemde en onzekere tijd.